به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث دی نیوز،در این مطالعه که بر روی ۱۳۰۰۰ فرد مبتلا به دیابت و آسم انجام شد، مشخص گردید که داروی متفورمین بهتنهایی میتواند احتمال حملات آسم را تا ۳۰ درصد کاهش دهد. علاوه بر آن، افزودن داروی GLP-1 به درمان، این کاهش را به ۷۰ درصد میرساند.
این یافتهها نشان میدهند که تأثیرات این داروها فراتر از کنترل قند خون یا کاهش وزن است. محققان معتقدند که متفورمین و GLP-1 بهطور مستقیم بر عملکرد مجاری هوایی تاثیر گذاشته و التهاب ریهها را کاهش میدهند. به گفته محققان، این داروها ممکن است به عنوان درمانهای کمکی برای آسم در کنار داروهای معمول استفاده شوند.
تیم تحقیقاتی به رهبری «کلوئی بلوم» از کالج امپریال لندن با بررسی سوابق ۱۲۷۰۰ بیمار دیابتی مبتلا به آسم از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ به این نتایج دست یافتند. محققان با بررسی دقیقتر دادهها دریافتند که تغییرات در کنترل قند خون یا وزن ارتباط چندانی با تاثیرات مثبت این داروها بر آسم ندارد.
این یافتهها پتانسیل استفاده از داروهای ضد دیابت را برای درمان آسم نشان میدهند و محققان تاکید دارند که تحقیقات بیشتر و کارآزماییهای بالینی برای تأیید این نتایج و درک بهتر مکانیسمهای اثر داروهای دیابت بر آسم ضروری است.
نظر شما